12 tk.
200 g kodujuustu
1 dl hapukoort
3 muna
2 dl jahu
100 g sulatatud võid
250 g riivitud juustu
150 g suitsusinki
½ tl soola
Sega sulatatud või, hapukoor , kodujuust, lahtiklopitud munad, tükeldatud sink ,jahu, sool ja pool riivitud juustust. Tõsta taigen võiga määritud 26 cm läbimõõduga vormi, raputa peale ülejäänud osa riivitud juustust .
Küpseta 200 kraadi juures 35 minutit.
Jaga ►
Märksõnad: hapukoor, juust, kodujuust, või
Juustupirukas
8-10 tk.
Põhi:
200 g võid
100 g riivitud juustu
1 dl 10 % rõõska koort
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
250 g sampinjone
2 spl võid
1 punane paprika
200 g riivitud juustu
2 dl 10 % rõõska koort
4 muna
1,5 spl oreganot
1 tl musta pipart
1,5 tl soola
Sega pehme või riivitud juustu, rõõsa koore ja küpsetuspulbriga segatud jahuga. Sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja. Tükelda seened ja pruunista 2-3 minutit võis. Tükelda paprika kuubikuteks. Pane seened, paprika ja riivitud juust kihtidena tainale. Sega rõõsk koor, munad ja maitseained. Vala pirukale.
Küpseta 200 kraadi juures 30-35 minutit, kuni täidis on hüübinud.
Jaga ►
Märksõnad: juust, kohvikoor, või
Juustupasteet
200 g juustu
2-3 keedetud muna
100 g porgandeid
200 g hapukoort
½ tl soola
riivitud muskaatpähklit
Riivi juust, haki munad. Koori ja riivi porgand. Sega kõik ained ja maitsesta. Serveeri röstsaiaga.
Jaga ►
Kodujuustu-suitsukalasalat
200 g puhastatud suitsukala
350 g kodujuustu
3 keedetud muna
0,5 värsket kurki
100 g kirsstomateid
murulauku
Kaste:
150 g vahukoort
¼ tl soola
¼ tl musta pipart
½ tl suhkrut
Tükelda suitsukala, haki munad, poolita kirsstomatid, lõika kurk viiludeks. Pane kaussi kihtidena suitsukala, muna, kodujuust, kurk ja tomatid. Raputa peale hakitud murulauku. Vahusta koor maitseainetega. Vala salatile.
Jaga ►
Märksõnad: kodujuust, vahukoor
Juustu-pähklisalat
300 g juustu
1 õun
1 spl sidrunimahla
125 g varssellerit
100 g rediseid
100 g jääsalatit
1 purk (226 g) ananassirõngaid
0,5 dl soolapähkleid
Kaste:
2 dl maitsestamata jogurtit
0,5 dl ananassikonservi mahla
1 küüslauguküüs
¼ tl pipart
1/2 tl soola
Tükelda juust kangideks või kuubikuteks. Koori õun ja tükelda kuubikuteks, piserda üle sidrunimahlaga. Viiluta varsseller ja redised. Rebi salat ribadeks ja lõika ananassirõngad tükkideks. Sega kastme koostisained. Aseta salatiained kihtidena vaagnale või taldrikutele, raputa peale soolapähklid ja vala üle salatikastmega.
Jaga ►