5 dl hapupiima
2,5 dl 35 % rõõska koort
2 tl zelatiini
2 spl vett
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Väskeid marju või toormoosi
Sega zelatiin veega ja lase paisuda. Sega keedunõus rõõsk koor ja suhkur, kuumuta 2-3 minutit. Sulata zelatiin vesivannil, sega koorega ja jahuta toatemperatuurini. Lisa hapupiim ja vaniljesuhkur. Sega hästi. Vala segu pokaalidesse või väikestesse kaussidesse. Pane külma vähemalt 6-7 tunniks.
Serveeri toormoosi või värskete marjadega.
Jaga ►
Vanilje-marjatarretis
2 tl zelatiinipulbrit
3 spl vett
1 spl vaniljesuhkrut
2 spl brändit
3 spl suhkrut
0,75 l maitsestamata jogurtit
225 g külmutatud või värskeid marju
¾ dl zeleesuhkrut
2 dl vett
Sega zelatiin veega ja lase u 5 minutit seista. Sulata vesivannil või mikrolaineahjus. Sega jogurtisse vaniljesuhkur, brändi ja suhkur ning seejärel sulatatud zelatiin. Pane külmkappi ja lase vähemalt tund aega tarduda. Lahusta zeleesuhkur vees, tõsta marjad tarretisele ja lusikaga peale zeleesuhkur.
Jaga ►
Märksõnad: jogurt
Lõhe koorekastmes
600 g lõhefileed
1 porrulauk
4 tomatit
1 dl 10% rõõska koort
4 dl hapukoort
1 küüslauguküüs
¼ tl valget pipart
1 tl soola
1 spl võid
Pane lõhefilee võiga määritud ahjuvormi, nahk allapoole. Sega rõõsk koor ja hapukoor maitseainetega. Viiluta tomatid ja porru ning pane viilud kalafileele. Vala üle koorekastmega.
Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Serveeri keedetud kartulite või riisiga.
Jaga ►
Märksõnad: hapukoor, kohvikoor, või
Juustusnitsel
4 tk.
400 g juustu
2 spl jahu
3 spl riivsaia
1 spl pitsamaitseainet
2 muna
½ dl piima
0,5 dl õli
Lõika juustust u 1 cm paksused viilud. Klopi munad lahti ja sega piimaga. Paneeri juust jahus, siis muna-piima segus, veel kord jahus ja muna-piimasegus. Seejärel pitsamaitseainega segatud riivsaias. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt helepruuniks. Serveeri värske salatiga.
Jaga ►
Broileri-köögiviljavorm juustukattega
400 g grill- või suitsubroileriliha
400 g köögivilju (lillkapsast, porgandit,
suvikõrvitsat)
2 dl vett
½ tl soola
Kate:
3 spl võid
2 spl jahu
2,5 dl piima
3 dl riivitud juustu
¼ tl musta pipart
½ tl soola
Koori ja tükelda köögiviljad, pane porgand ja lillkapsas soolaga maitsestatud vette, keeda poolpehmeks (3-4 minutit) ja nõruta. Määri ahjuvorm võiga. Pane vormi põhja tükeldatud suvikõrvits ja keedetud köögviljad. Tükelda kana ja pane köögiviljadele.
Seejärel valmista kaste. Selleks sulata potis või, pruunista selles jahu ja lisa kuum piim kogu aeg segades. Lase keema tõusta ja maitsesta.
Vala kaste vormi, raputa peale riivitud juustu ja küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.
Jaga ►
Hakkliharullid kohupiima-juustutäidisega
8 tk.
1 kg hakkliha
4 dl maitsestamata jogurtit
2 dl riivsaia
2 muna
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
½ tl musta pipart
1 tl soola
Täidis:
250 g kohupiima
100 g riivitud juustu
½ tl aroomisoola
½ dl hakitud peterselli
Peale:
100 g riivitud juustu
1 dl riivsaia
Sega hakklihaga jogurt, riivsai, lahtiklopitud munad, hakitud sibul , purustatud küüslauk ja maitseained. Sega ka täidiseained. Vormi hakklihasegust 8 kotletti, aseta iga kotleti keskele täidis, keera rulli ja vormi munakujuliseks. Paneeri riivsaias, aseta ahjupannile, raputa peale riivitud juustu.
Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
Jaga ►
Märksõnad: jogurt, juust, kohupiim
Juustusupp
200 g juustu
1 l vett
2 spl jahu
50 g võid
1 munakollane
2 dl hapukoort
1 tl soola
¼ tl pipart
2-3 viilu saia
Sulata potis või, lisa jahu ja pruunista. Lisa vesi, sool ja pipar. Sega munakollane hapukoorega ja lisa segades kuumale supile. Riivi juust, raputa seda iga supitaldriku põhja ja vala peale kuum supp. Rösti saiakuubikud kuival pannil, raputa supile.
Jaga ►
Märksõnad: hapukoor, juust, või
Koorene lõhesupp
1 l vett
2 kalapuljongikuubikut
2 sibulat
6-7 kartulit
200 g porrut
6 dl 35 % rõõska koort
500 g lõhefileed
1 tl sidrunipipart
½ tl soola
1 dl hakitud tilli
Lase vesi keema. Lisa kalapuljongikuubikud, rõngasteks lõigatud sibul ja porru, kartul viiludena. Keeda 5 minutit. Lisa kuubikuteks lõigatud lõhefilee ja rõõsk koor. Keeda tasasel tulel 10 minutit, maitsesta.
Serveerimisel raputa peale hakitud tilli.
Jaga ►
Märksõnad: vahukoor
Külm hapupiimasupp
1 l hapupiima
200 g värsket kurki
3 keedetud kartulit
3 keedetud muna
1/ 2 porrut
2 keedetud peeti
0,5 dl hakitud tilli
¼ dl hakitud peterselli
2 küüslauguküünt
¼ dl hakitud rohelist sibulat
1,5 tl aroomisoola
1 tl ürdisoola
1 tl sidrunipipart
Tükelda kooritud peedid, kurgid, kartulid ja munad. Lõika porrust rõngad. Sega hapupiim maitseainete ja hakitud maitserohelisega. Sega hulka tükeldatud komponendid.
Serveeri võimalikult külmalt.
Jaga ►
Märksõnad: hapupiim
Keefiritarretis suitsukanaga
8-10 tk.
0,5 l keefiri
2 dl 35 % rõõska koort
200 g suitsukana ( või -kalkunit)
1 punane paprika
2-3 marineeritud kurki
2 spl zelatiini
6 spl vett
0,5 dl hakitud peterselli
0,5 dl hakitud tilli
1,5 tl soola
1 tl ürdisoola
½ tl sidrunipipart
Tükelda suitsukana, paprika ja kurgid väikesteks tükkideks. Lisa hakitud maitseroheline . Sega zelatiin veeega, lase paisuda ja sulata vesivannil.Vahusta koor ja sega keefiriga. Sega peene joana hulka zelatiin. Vala tükeldatud ainetele, sega hästi ja vala vormi.
Lase seista külmkapis üle öö. Kalla vormist välja ja serveeri
Jaga ►