Rõõsk koor

Piim   |   Rõõsk koor   |  Hapendatud tooted   |  Jogurt   |  Kohupiim   |  Juust   |  Või   |  Piimadesserdid   |  Kondenseeritud tooted

 

Koor on piimatoode, mille rasvasisaldus on kõrgem kui 10%. Koore valmistamiseks separeeritakse piim lõssiks ja kooreks, seejärel toimub koore standardiseerimine soovitud rasvasisalduseni. Rõõsa koore liike määratletakse kuumtöötlemise viisi järgi: pastöriseeritud või kõrgkuumutatud koor.

 

Kohvikoor

Kohvikoor saadakse koore standardiseerimisel kuni 10% rasvasisalduseni ja selle koore edasisel homogeniseerimisel ning pastöriseerimisel või kõrgkuumutamisel.

   Vaata toiduretsepte, kus saad kasutada kohvikoort

 

Vahukoor

Vahukoor saadakse koore standardiseerimisel ≥35% rasvasisalduseni ja selle koore edasisel pastöriseerimisel või kõrgkuumutamisel.

   Vaata toiduretsepte, kus saad kasutada vahukoort

Jaga ►

Piim on Eesti valge kuld. Piimandus on Eesti sajanditepikkuse traditsiooniga põllumajanduse alustala.

↓ Näita rohkem ↓