Piim | Rõõsk koor | Hapendatud tooted | Jogurt | Kohupiim | Juust | Või | Piimadesserdid | Kondenseeritud tooted
Koor on piimatoode, mille rasvasisaldus on kõrgem kui 10%. Koore valmistamiseks separeeritakse piim lõssiks ja kooreks, seejärel toimub koore standardiseerimine soovitud rasvasisalduseni. Rõõsa koore liike määratletakse kuumtöötlemise viisi järgi: pastöriseeritud või kõrgkuumutatud koor.
Kohvikoor
Kohvikoor saadakse koore standardiseerimisel kuni 10% rasvasisalduseni ja selle koore edasisel homogeniseerimisel ning pastöriseerimisel või kõrgkuumutamisel.
Vaata toiduretsepte, kus saad kasutada kohvikoort
Vahukoor
Vahukoor saadakse koore standardiseerimisel ≥35% rasvasisalduseni ja selle koore edasisel pastöriseerimisel või kõrgkuumutamisel.
Vaata toiduretsepte, kus saad kasutada vahukoort
Jaga ►