Piim | Rõõsk koor | Hapendatud tooted | Jogurt | Kohupiim | Juust | Või | Piimadesserdid | Kondenseeritud tooted
Kondenseeritud piim
Kondenseeritud piim on kontsentreeritud piimatoode, mille kuivainesisaldus on vähemalt 25%. Toode on valge värvusega, ühtlase konsistentsiga, viskoosne. Tema maitse on iseloomulik pastöriseeritud piimale.
Kondenseeritud piim suhkruga
Kondenseeritud piim suhkruga on kontsentreeritud piimatoode, millele on lisatud suhkur. Toode sisaldab tavaliselt mitte üle 27% vett, 43–46% suhkrut ja vähemalt 28% piima kuivainet.
Kondenseeritud piim suhkruga on helekollase värvuse, ühtlase konsistentsi ja kõrge viskoossusega veniv, magusa maitsega piimatoode.
Kuivatatud piimatooted
Kuivatatud piimatoodete saamiseks on toorainest töötlemise käigus eraldatud vesi. Valmis pulbri niiskusesisaldus ei tohi olla üle 5%. Valmistatakse lõssi-, täispiima-, peti-, vadaku- ja koorepulbreid.
Jaga ►