10 lõiku
Põhi:
150 g rukkileiba
50 g võid
Täidis:
4 želatiinilehte
600 g heeringat
1 väike sibul
0,5 dl hakitud tilli
50 g marineeritud kurki
200 g kodujuustu
3 dl hapukoort
0,25 tl musta pipart
Kaunistamiseks:
3 kõvaks keedetud muna
heeringarulle
murulauku
Lõika leival koorik ära, purusta pehme sisu ja sega sulatatud võiga. Kata 22 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhi
küpsetuspaberiga, suru leivapuru vormi põhja ja pane vorm külmkappi. Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Haki sibul, till, heeringas ja marineeritud kurgid üsna peeneks. Sega hulka kodujuust ja hapukoor. Maitsesta pipraga.
Pigista želatiinilehed hästi kuivaks. Kuumuta 2 sl külma vett, sulata selles želatiinilehed ja nirista pidevalt segades heeringasegusse. Tõsta täidis vormi ja pane vähemalt neljaks tunniks kuni üle öö külmkappi tarduma.
Kaunista sektoriteks lõigatud munade, murulaugu ja heeringarullidega.
Jaga ►
Märksõnad: hapukoor, kodujuust, või