Ürdivõie:
100 g võid
1 dl hakitud basiilikut
0,5 tl soola
2 sl sidrunimahla
0,25 tl musta pipart
1–2 küüslauguküünt
Lõhe:
2 dl valget veini
4 lõhesteiki või -fi leelõiku või -liblikat
1 sl estragoni
Ürdivõide valmistamiseks vahusta toasoe või. Lisa hakitud basiilik, purustatud küüslauk, sool, pipar ja sidrunimahl ning sega hästi läbi. Vormi ürdivõie 3–4 cm läbimõõduga vorstikeseks, keera toidukilesse ja pane külma. Kuumuta pannil vein. Pane sellesse lõhesteigid ja hakitud estragon ning hauta 4–6 minutit. Tõsta lõhe taldrikutele. Lõika ürdivõidest viilud ja tõsta kuumale kalale.
Lõhe valmistamist vaata ka videost:
Jaga ►
Märksõnad: või