Lõhe ürdivõidega

loheurdivoidegaNeljale:

Ürdivõie:
100 g võid
1 dl hakitud basiilikut
0,5 tl soola
2 sl sidrunimahla
0,25 tl musta pipart
1–2 küüslauguküünt

Lõhe:
2 dl valget veini
4 lõhesteiki või -fi leelõiku või -liblikat
1 sl estragoni

Ürdivõide valmistamiseks vahusta toasoe või. Lisa hakitud basiilik, purustatud küüslauk, sool, pipar ja sidrunimahl ning sega hästi läbi. Vormi ürdivõie 3–4 cm läbimõõduga vorstikeseks, keera toidukilesse ja pane külma. Kuumuta pannil vein. Pane sellesse lõhesteigid ja hakitud estragon ning hauta 4–6 minutit. Tõsta lõhe taldrikutele. Lõika ürdivõidest viilud ja tõsta kuumale kalale.

Lõhe valmistamist vaata ka videost:

Jaga ►

Märksõnad:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Piim on Eesti valge kuld. Piimandus on Eesti sajanditepikkuse traditsiooniga põllumajanduse alustala.

↓ Näita rohkem ↓