8–10 tk.
Tainas:
3 dl jahu
0,25 tl soola
150 g võid
2 sl suhkrut
1 muna
määrimiseks piima
rullimiseks jahu
vormi määrimiseks võid
Täidis:
50 g võid
750 g õunu
1 tl kaneeli
1 sidruni mahl
1–2 sl mett
Sõelu jahu kaussi ja sega soolaga. Tükelda või ja haki koos jahuga. Lisa suhkur ja muna ning sega ühtlaseks tainaks. Pane tainas täidise valmistamise ajaks külma. Täidise tegemiseks koori ja tükelda õunad. Sulata või ja kuumuta selles õunu 3–4 minutit. Lisa kaneel, sidruni mahl ja mesi ning kuumuta paar minutit.
Tõsta õunad võiga määritud 22–23 cm läbimõõduga pirukavormi. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ja tõsta vormi õunte peale. Määri tainast pealt piimaga ja torka sellesse kahvliga augud.
Küpseta kooki 200 kraadi juures 20–25 minutit.
Jaga ►