Tainas:
2 dl piima või 10%-list rõõska koort
13 g presspärmi
3 sl suhkrut
½ tl soola
1 muna
30 g 82%-list Eesti võid
0,5 tl jahvatatud kardemoni
umbes 2,5 dl nisujahu
Kate:
400 g pakikohupiima
4 muna
1 dl suhkrut
150 g hapukoort
90 g lehmakese komme või
pehmeid iiriskomme
2 dl mustikaid
Soojenda piim käetemperatuurini ning lahusta selles pärm, suhkur ja sool. Sulata või ning lisa sellele kardemon, jäta ootele. Vahusta pärmise piima hulka muna ning lisa niipalju jahu, et saaksid parajalt pehme taina. Intensiivset segamist jätkates lisa kardemoniga sulavõi. Jäta tainas 30 minutiks kuni +35kraadisesse kohta kerkima, seejärel sega läbi ning vala 1 cm kihina ettevalmistatud ahjuplaadile. Jäta veel 15 minutiks sooja kohta kerkima.
Eralda munakollased valgetest. Sega munakollased kohupiima, hapukoore ja poole suhkrukogusega ühtlaseks. Vahusta munavalged õrnaks vahuks ning seejärel lisa vahustamist jätkates ülejäänud suhkur. Sega vaht ettevaatlikult kohupiimasegu hulka ning tõsta kerkinud taina peale, puista pind üle mustikate ja hakitud kommidega.
Küpseta 190 kraadises ahjus ligi 20 minutit.
Jaga ►
Märksõnad: hapukoor, kohupiim, kohvikoor, või