Kodujuustu-ananassipirukad

aug 1, 13 • Kõik retseptid, PirukadKommenteeri

kodujuustu-ananassipirukad

20 tk

Tainas:
6–7 dl jahu
2 tl kardemoni
1 dl õli
2 dl piima
1 dl suhkrut
1 tl soola
1 pakk (12 g) kuivpärmi

Täidis:
1 purk (227 g) ananassiviile
250 g kodujuustu
1 dl hapukoort
0,5 dl suhkrut
2 sl vanillsuhkrut
määrimiseks muna

Mõõda kaussi kardemon ja jahu. Sega hulka õli, nii et tainas muutub purutaoliseks massiks. Sega piim, suhkur ja sool ning kuumuta käesoojaks. Lisa pärm, vala jahusegusse ja sõtku ühtlaseks. Vormi tainast kang, jaga kahekümneks osaks ja veereta pallideks. Pane pallid küpsetusplaadile, kata rätikuga ja lase umbes tund aega kerkida.

Nõruta ananassirõngad ja kuivata majapidamispaberiga. Sega ülejäänud täidiseained. Kasta klaasi põhi jahusse ja vajuta kerkinud kuklite keskele lohk, torka see kahvliga läbi ja määri ääred lahtiklopitud munaga. Tõsta igale pirukale 1–1,5 sl täidist. Lõika ananassirõngad väiksemateks ja tõsta igale pirukale ananassitükk.

Küpseta 225 kraadises ahjus 10–12 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda.

Jaga ►

Märksõnad: , ,

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Piim on Eesti valge kuld. Piimandus on Eesti sajanditepikkuse traditsiooniga põllumajanduse alustala.

↓ Näita rohkem ↓