Tainas:
2,5 dl keefiri
1 pakk (12 g) kuivpärmi
2 muna
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
1 dl toiduõli
11–12 dl jahu
Täidis:
1,5–2 kg kapsast
2 suurt sibulat
100 g võid
0,5 dl heledat suhkrusiirupit
2 tl soola
1 tl musta pipart
1 sl majoraani
2 sl 10%-list äädikat
määrimiseks muna
Vala kaussi toasoe keefir. Lisa pärm, lahtiklopitud munad, suhkur, sool ja õli. Sega läbi ja sõtku hulka jahu. Lase soojas rätiku all umbes 2 tundi kerkida.
Täidise valmistamiseks tükelda kapsas ja sibul võimalikult peeneks. Sulata potipõhjas või ning hauta selles kapsast ja sibulat 45 minutit. Maitsesta soola, siirupi, pipra ja majoraaniga. Lisa äädikas ja lase jahtuda.
Jaga tainas kaheks ja rulli mõlemad osad ristkülikuks. Tõsta üks tainatükk ahjuplaadile, kata täidisega ja tõsta peale teine tainatükk. Suru ääred hästi kokku. Torka tainasse kahvliga augud ja määri munaga.
Küpseta 225 kraadise ahju allosas 20–30 minutit.
Jaga ►