500 g kartuleid
400 g brokolit
50 g võid
50 g väga hea kvaliteediga suitsupeekonit
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 dl 10%-list hapukoort
majoraani
loorberileht
peterselli
äädikat
soola
pipart
paprikat
1 sl jahu
1 l vett
Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Tükelda brokoli õisikuteks. Kuumuta potis või. Lisa viilutatud peekon, hakitud sibul, küüslauk
ja petersell ning kuumuta 2–3 minutit. Lisa kartulid, brokoli ja maitseained. Raputa peale jahu, sega hästi läbi ja kuumuta paar minutit.
Lisa vesi, lase keema ja keeda 25–30 minutit, kuni kartulid ja brokoli on hästi pehmed. Püreeri ning sega hulka hapukoor ja pisut äädikat. Maitsesta veel vajaduse korral soolaga. Lase korraks keema ja serveeri.
Vaata supi valmistamist ka videost:
Jaga ►